Tim är på väg och Cilla gästbloggar.
Hemma är vårblommorna på väg.


Ja idag for äntligen Tim i väg på sitt stora skolprojekt och APU arbete. Det har varit många omvägar men nu sitter han på flyget och skall vara framme i morgon bitti kl. 03,00. Han lämnade Kastrup i Köpenhamn kl. 11,00 i morse. Jag själv har väl varit en stor omväg för honom då jag råkade hamna i vägen för en stor lastbil som hade en chaufför som INTE såg andra bilister eller andra stora lastbilar. Jag är nämligen själv lastbilsförare och jag stod i vägen för honom. Efter att få kommit hem från sjukhuset efter 1 ½ vecka så fick Tim ro att göra allvar av sin resa. Han verkade inte nervös alls utan verkade vara glad att äntligen få åka. Skall bli kul att höra av honom, och få veta hur resan var.

Många frågar mig och gubben hur vi kan tycka att det Tim skall göra är okej. Efter lite funderingar och en väldigt trevlig kaffestund så kom vi fram till ett svar. Varför vi som förälder gillar just AVI.

De som arbetar med detta är själva före detta volontärer, som samarbetar med Indisk personal. De verkar vara de mest omtänksamma och snälla människor vi stött på. De engagerar sig i varje volontär och släpper aldrig dem utanför synfältet. Man känner att ens barn är trygga där och att de kommer att få så mycket upplevelser med sig hem.

Passar på att dra lite om vad de gör, lite reklam alltså. Men häng med ni kommer att förstå varför Tim och vi gillar dem. Så får ni vänta med oss på att Tim hör av sig och börjar blogga igen.

 

Tack för att jag fick göra ett inlägg. // Cilla
 Länken till AVI's hemsida, titta in och läs om deras fantastiska arbete.

På veckosluten erbjuder AVI volontärerna professionellt designade lokala exkursioner och äventyr, till ex till Agra – Taj Mahal, Jaipur, Mandawa, Bikaner, Nawal Garh, Pushkar - Kamelsafari och Rantambore – Tigerreservat. Bara detta låter som paradiset.

 Rajasthan där Tim är på väg mot är en vibrerande, exotisk stat där tradition och kunglig glans möts i en orgie av färger mot den enorma bakgrunden av sand och öken. Staten erbjuder en enorm mångfald – människorna, sederna, kulturen, dräkterna, musiken, beteenden, dialekterna, matlagningen och naturen.

 

Här är deras ”röda tråd”

Volontärarbete i Banjara Basti

 AVI´s projektområde, sedan ett år tillbaks, är byn Banjara Basti med syftet att "hjälpa dem att hjälpa sig själva". Innevånarna i denna by saknar de mest grundläggande behoven av bostäder, vatten, elektricitet, utbildning, sysselsättning och ett hygieniskt sätt att leva. De har inte tillgång till skolor, primärvård eller workshops för att utveckla yrkeskunskaper. De flesta av dem saknar kompetens, kunskap och utbildning för att tjäna tillräckligt med pengar för sitt livsuppehälle.

 AVI - Adventures and Volunteering in India - har initierat ett projekt att stödja folket i Banjara Basti genom att förmedla grundläggande utbildningen, tillhandahålla grundläggande primärvård med satsning på hälsa och hygien samt starta kompetensutvecklande workshops för att förbättra deras levnadsvillkor och öka självförtroende steg för steg.

 Naturligtvis behövs en hel del resurser för att genomföra alla våra planer. Men AVI tar ett steg i taget för att försöka nå våra åtaganden i etapper. Det är bara ett år sedan vi började med projektet Banjara Basti, men redan under detta år har vi tagit ett stort steg framåt och en påtaglig utveckling har skett!

 Banjara Basti behöver allt! Det betyder att, oavsett i vilken form du kan stödja dem, är det mycket viktigt och en stor hjälp för dem - även om det bara är din närvaro!

 AVI – Adventures and Volunteering in India – försöker att involvera sina volontärer i följande projektområden:

•Day Care Centers: barn 1-5 år, havande, nyblivna och ammande mammor, tonårsflickor

 •Basundervisning i engelska och matematik

 •Stärka kvinnans ställning och rättigheter

 •Öka hälsomedvetandet

 •Mentalt handikappade barn

 •Renovering / Konstruktion

 •Kompetensutvecklande Workshops

•Sport och Rekreation

 

Fadderbarnsprojektet - på gång

 

Elevhemsprojektet - planering pågår för fullt!

I maj 2012 startar vi att bygga ett elevhem i Kanwar Pura. Detta elevhem,

för ca 12 barn - senare 24 barn, är belaget ca 300 meter från vår nuvarande camp.

 Första delen av bygget ska utföras med hjälp av en Canadensisk grupp på

10 praktikanter med handledare. Dessa åker runt världen till mindre organisationer

som de känner att de vill stödja med olika typer av byggnationer. De betalar då den

vanliga volontäravgiften men samtidigt också till det material som de använder vid byggnationen.

Tanken är att barn från Banjara Basti, den by i utkanten av Sikar som vi nu jobbar med, skall bo har under veckorna, men åka hem till sina föräldrar och syskon under veckosluten. De skall få mojligheten att gå i privatskola, for att sedan en dag själva kunna bidra med utvecklingen i Banjara Basti - se fadderbarnsprojektet.

 En barnhemsmamma kommer att bo på och skota elevhemmet och tillsammans med oss och vara volontärer hjälpa barnen med praktiska saker, läxläsning mm.

Är du intresserad att veta mera?

Hör gärna av dig till någon som arbetar på AVI.

 

 

Något som vi gillade var detta.

 

Getprojektet har startat!!

 

Den 21 februari 2012 överlämnades 2 havande getter,

 Kabri och Bhuri, till varsin familj i Banjara Basti.

De familjer som kan erhålla en mjölkget, måste i sitt leverne

uppfylla vissa villkor. De måste bl.a. skicka sina barn till vår skola,

själva också bidra till sin familjs utveckling och leva ett sunt och städat liv.

En havande get kostar mellan 600 - 1000 Skr

 Vill du också bli "getfadder"?

 Skicka då ett mail till avi.signhild@gmail.comHa en underbar helg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0