Måndag eftermiddag

Vi åkte in nu på eftermiddan, vilken värme det var.

Vi tog de barnen som ville och behövde en dusching, de fick klä av sig och vi använde tvål för att göra dem så rena som möjligt. En kvinna från byn hjälpte oss även och lärde oss att barnen är så smutsiga att man måste använda stenar för att verkligen få bort smutsen, det såg konstigt ut när hon gned den mot deras armar men det  var ända sättet och man såg verkligen hur smutsen rann av dem.



Kommentarer
Postat av: Sara

Villket fint arbete ni gör

2012-03-26 @ 17:28:32
Postat av: margaretha

Hej vad duktig du är, förstår att du både vill åka hem och stanna det är ju jätte mycket som du har varit med om.

2012-03-26 @ 18:05:15
Postat av: Eric

Finns det inga kor eller andra djur? Lite stökigt har de. Kan de inte använda tvättsvampar? Badar inte barnen hemma? Funderar på att bli volontar, min syster har varit i afrika men detta verkar bra.

2012-03-26 @ 23:35:07
Postat av: Anita Fredholm

Hej!

Är tydligen mer jobb än man tror att vara volontar.

Tycker Ni gör ett bra arbete,förstår att man längtar hem till sina nära o kära.

Ha det så bra // Nita o Jerker

2012-03-27 @ 08:17:58
Postat av: Tim

Till Sara: Tack så mycket, det är väldigt jobbigt men roligt på samma gång.



Till Margaretha: Hej, jag saknar verkligen att vara hemma men alltid roligt att vara med barnen och få hjälpa dem. Jag hoppas bara att jag kan komma hit nån gång igen.



Till Eric: Finns massor med vilda kor, hundar och katter. Kor är heliga i hindusmen och för 20 år sedan blev det en regel att ingen ska få döda kor(som hände ofta på grund av deras skin användes till ganska mycket). Så de som bor här kastar ut deras kor om de ger lite eller ingen mjölk. Så varje dag ser man kanske.... minst 10 hemlösa kor, 5-10 hemlösa hundar men katter kommer bara fram på kvällen oftast. Tyvärr är det många av dessa djur som dör av värmen eller blir på körda och man ser det ganska ofta. Vi har så vi kan tvätta dem, problemet är att de inte har duschat/badat på veckor kanske månader om vi inte är här. De leker i smutsen varje dag så smutsen lägger sig i lager efter lager och på grund av det måste man använda stenar för att få bort alla lager av smuts.



Till Anita: Hej, ja det är jobbigt och vissa dagar värre än andra. Precis som hemma men man kan ju inte klaga, även på dåliga dagar så kan barnen här få en att le. Hälsa familjen och ha det bra.



Hoppas detta svara på allas frågor.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0