Magsjuka.




Om man läser om Indien så får man veta att magsjuka är något väldigt vanligt i indien. Varför blir man så magsjuk i just Indien?

Bakteriekulturen i Indien ska skiljer sig en hel del mot den som våra svenska magar är van vid. Ska man helt undvika magsjuka så får man nog undvika det mesta.

Det står ofta att man ska undvika ägg och då framför allt råa ägg som man finner i majonnäs och sådant. Frukter och råa grönsaker ska vara skalade om man inte tvättar dem i flask vatten. Flaskvatten är renare än kranvatten.

Man ska äta mat på ställen som är livligt besökta av lokalbefolkningen. Dels är maten färskt tillagad om det finns omsättning och dels går ju inte lokalbefolkningen till restauranger där de blir sjuka eller där maten smakar illa.

Ett råd som kan vara bra är att undvika fisk och skaldjur i inlandet. Kylningen av livsmedel ska inte vara lika effektiv där som här.

Att äta mat på gatuserveringar är inget problem. Där ser man ju när maten blir tillagad och vet att det inte fuskas.


När olyckan är framme och magsjukan är ett faktum gäller det att dricka mycket vatten för att undvika uttorkning. Blanda gärna i lite salt och socker i vattnet för att återställa kroppens saltbalans. På svenska apotek kan man köpa Resorb som är en brustablett som hjälper en att hålla mineralbalansen. Andra bra-att-ha-mediciner för magåkommor är; yoghurttabletter, Travello (håller magen lugn), koltabletter samt ev. något receptbelagt läkemedel för värre tillfällen. 

Jag har med mig ( holistics cellsyre ) fått tips från min mamma att det ska funka, hon har alltid haft det med sig när hon rest omkring och det häller man några droppar i vattnet så hjälper det magen att jobba bra.


Man kan alltid ta med sig hemifrån. Läs mer på apotekets webbsida.
Skulle man bli väldigt dålig så får man kontakta läkare där nere, ska vara fin sjukvård så det låter bra.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0